Perikoncepcionális gondozás a gyakorlatban

A perikoncepcionális gondozás világszerte gyermekcipőben jár, noha Magyarországon már az 1980-as években elkezdődött a terhességet tervező anyák gondozása, majd végigkísérése a gyermek születéséig. A program 26 éven keresztül segítette az anyákat, és rengeteg tapasztalat, tudás gyűlt össze a több ezer eset kapcsán.

Saját perikoncepcionális gondozás programunk részben ezeken a tapasztalatokon alapszik, másrészt igyekeztünk átvenni a külföldi szakemberek tapasztalataiból is azokat, melyek megalapozottak, és a magyar társadalomban is hasznosnak bizonyulhatnak. Felállítottunk egy sokszínű munkacsoportot, hogy mindenki legjobb tudása és tapasztalatai alapján hozzátegye a programhoz azt, ami fontos lehet.

Programunk korántsem végleges. A beérkező adatokat – amennyiben a páciens hozzájárul -  név nélkül szeretnénk megőrizni, és felhasználni ahhoz, hogy teljesebb és átfogó képet kaphassunk a magyar társadalom reproduktív egészségéről, az egészséget érintő problémákról, és végső soron közelebb kerülhessünk meddő vagy csökkent termékenységű pácienseink problémáinak megoldásához, kezeléséhez.

Ne feledjük: saját egészségünk a kulcs gyermekeink egészségéhez!


ivarsejtbankbanner