Március az endometriózis hónapja

new 35th logo w-globeKedvezményes konzultációval és komplett kivizsgálási csomaggal várja a betegséggel küszködő nőket a Versys Clinics

Kedvezményes konzultáció: 7 500Ft
Kivizsgálási csomag: 11 000Ft

Március az endometriózis hónapja, ezért a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet idén ismét kedvezményes konzultációs lehetőséget biztosít az endometriózissal küzdő nők számára. A programsorozat nemzetközi partnere az Endometriosis Association, társszevezője pedig a társaság elnöke, Mary Lou Ballweg, aki nemzetközi szinten is sokat tett az endometriózisban szenvedő nők gyógyulásáért.


Endometriózisról akkor beszélhetünk, ha a méhnyálkahártya szövet a fiziológiástól eltérően a méh üregén kívül is fellelhető. Érintheti a női kismedencét, de súlyos esetekben akár a bélre, húgyhólyagra, illetve más szervekre is átterjedhet. Olyan nőgyógyászati megbetegedés, amely súlyos esetben jelentősen károsíthatja a termékenységet, emellett gyakran erős fájdalommal társul, amely elsősorban a menstruáció ideje alatt jelentkezik. Dr. Vereczkey Attila, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet meddőségi és endoszkópos specialistája szerint még megbecsülni se tudjuk, hogy Magyarországon hány nő szenved tőle, hiszen az endometriózis egyike a legrejtélyesebb betegségnek.

A meddőséghez, sőt sajnos akár rákos elváltozáshoz is vezető betegség főbb tüneti közé tartozik, hogy többnyire rendkívül komoly fájdalommal jár a menstruációt megelőző, illetve a menstruáció alatti néhány nap. Emellett sok esetben a szexuális együttlétet is fájdalom kíséri, de a tünetek között fáradékonyság, menstruáció során fájdalmas bélmozgások, deréktáji fájdalmak, hasmenés vagy székrekedés, illetve esetenként egyéb tünetek, sőt akár teljes tünetmentesség is előfordulhat. A tünetek sokszínűsége mellett a diagnosztikát nehezíti, hogy egyértelműen csak laparoszkópiával, vagyis hastükrözéssel járó szövettani mintavétellel lehet igazolni a betegség jelenlétét.

„Amennyiben beigazolódott az endometriózis, akkor ma már szerencsére nincs szükség a hasfal megnyitására, hanem az operáció úgynevezett minimál-invazív lézersebészeti technológiával is elvégezhető, amelynek segítségével a tünetek jelentősen mérsékelhetőek. Ennek lényege, hogy a beavatkozást apró lyukakon keresztül végezzük, amely az esztétikai szempontok mellett nagy pontosságot és sokkal gyorsabb gyógyulást is biztosít a gyermekre vágyó édesanyák számára" – tudhattuk meg Dr. Vereczkey Attilától.

A specialista az endometriózis hónapja alkalmából márciusban kedvezményes konzultációt és kivizsgálási csomagot biztosít a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetben.

Jelentkezés: +36 1 799 5120

Konzultáció: 30 perces találkozó, melynek során a szakorvos felveszi az anamnézist, áttekinti a korábbi vizsgálati eredményeket és javaslatot tesz a szükséges kivizsgálásra, kezelésre.
Kivizsgálási csomag: szakorvosi vizsgálat + hüvelyi ultrahangvizsgálat, javaslat az esetlegesen szükséges további kivizsgálásokra, kezelésre.


ivarsejtbankbanner