Nincs komoly akadály, jöhet a baba a Sági házaspárnál Soós Szilvia élménybeszámolója az első beavatkozásról

16

Sági Szilárd felesége, Szilvia endoszkópiás méh és hastükrözésen esett át, amit Dr. Vereczkey Attila végzett el. A főorvos úr véleménye szerint a panaszok hátterében valószínűleg megelőző gyulladások következményeképpen létrejövő összenövések állhattak. A műtét jól sikerült, a pár minden valószínűség szerint jó eséllyel vághat neki a tervezett lombikbébi kezelésnek.

Soós Szilvi megengedte, hogy megosszuk élménybeszámolóját az első beavatkozásról:

"Vereczkey Doktor úrral közösen megegyeztünk, hogy a tüneteim alapján endometriózis vizsgálatot végez nálam laparoszkópiás műtéttel. Erre azért volt szükség, hogy minden – meddőségre utaló – okot kizárjunk és nekivághassunk a lombikprogramnak (IVF).

Bevallom, hogy egy kicsit azért féltem ettől ill. magamban kellett tisztáznom, hogy kell –e ez nekem vagy sem. De arra jutottam, hogy ha nem csináltatom meg, akkor nem tudok teljes nyugalommal és tiszta lelkiismerettel nekifutni az előttem/előttünk álló útnak. Doktor úr is akkor jött haza Atlantából az Endometriózis Világkonferenciáról, úgyhogy mindenképp biztos kezekben érezhettem magam. Döntöttem!

A műtét előtt pár nappal találkoznom kellett az aneszteziológus főorvossal, Dr. Bányász Tamarával. „Szerelem" volt első látásra. Ott ült az asztal mögött egy igen szimpatikus hölgy, akivel végig úgy beszélgettem, hogy nem tudtam levenni a szemem a sapkájáról. Valószínű, hogy valami műtős vagy orvosi sapka lehetett (nem vagyok szakmabeli, így megítélni nem tudom), soha nem fogom elfelejteni! Fehér-kék kockás volt és a kockákban zsiráfok, elefántok, macik sorakoztak. Annyira cuki volt az összhatás, hogy rögtön megkedveltem a Doktornőt!

Eljött a műtét napja. Korai kelés, fél 7-kor egy utolsó joghurt pirítóssal, egy kis pohár vízzel! Beértünk a klinikára délelőtt 11-re, a műtét 13 órára volt kiírva... Bekísértek minket a „szobámba", úgy éreztem magam, mintha wellness hétvégére rendezkednék be egy kis pihenésre.

Kun Zsuzsa szakasszisztens volt aznap, aki „vigyázott" rám. Tünemény volt! És innen is köszönöm neki a törődést !!!

Miután megkaptam az infúziót és a kis „kábító koktélt" vénába, már egész jó hangulatom volt! Bekísértek a műtőbe, és Vereczkey doktor úr utólagos elmondása alapján, már nem is tudott nekem köszönni, mert mire bejött hozzám, én már az igazak álmát aludtam...

Nem részletezem tovább nagyon! Ébredés, kicsit fáj, család, kábaság, alvás, evés, este, reggel! És az izgatottságtól alig tudtam aludni már.
Nagyon vártam Szilárdot, mert 1 napja nem láttam! (Ami nem is igaz, mert este még bejött hozzám munka után!) azt hiszem....sőt ahelyett hogy kaját hozott volna bemajszolta a nápolyimat...

DE a lényeg!!! Nincs endometriózisom!! Szuper!! Doktor úr elmondása szerint nagyon szép vagyok „belülről"! :)

Ennél jobb hírrel nem is vághatnánk bele a lombikprogramba! Köszönöm mindenkinek, aki vigyázott rám!!!

Majdnem elfelejtettem! Külön köszönöm Higi Vera pszichológusnak, hogy este bejött hozzám és beszélgettünk.... amiről beszélgettünk! Sokszor eszembe jutnak azok a gondolatok és érzések! Köszönöm!"


ivarsejtbankbanner