Hungarian English

Cím: 1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47–49. 7. em. - Madarász Irodaház, I. épület | E-mail: info@versysclinics.com | Telefon: +36 1 799 5120, +36 30 332 0670

NEMZETKÖZI SZAKMAI ELISMERÉS

Odesszában az Ukrán Egészségügyi Minisztérium és az Odesszai Nemzetközi Orvosi Egyetem közös szervezésében május 18. és 19. között rendezték meg a Modern terápiás megközelítések az endometriózisos betegek kezelésében című nemzetközi konferenciát. A rangos szakmai eseményen az a megtiszteltetés érte dr. Vereczkey Attila szülész-nőgyógyász főorvost, meddőségi és endoszkópos sebészeti specialistát, a Versys Clinics orvos igazgatóját, hogy átvehette az Association of Obstetricians and Gynaecologists of Ukraine nemzetközi díját, amellyel az AOGU igazgatósági tagjává választották „Az ukrán nők egészségügyi ellátásának javítása érdekében tett magas szintű és fontos szakmai hozzájárulás, valamint az AOGU nemzetközi szinten történő képviseletének elismeréseképpen. – Azért is nagy öröm és megtiszteltetés számomra ez az elismerés – mondta el dr. Vereczkey Attila –, mivel olyan neves szakemberek kapták meg előttem ezt a kitüntető címet, mint Gamal Serour professzor, a Nemzetközi Nőgyógyászati és Szülészszövetség (FIGO) egykori elnöke, vagy Chiara Benedetto professzor, az Európai Szülészeti és Nőgyógyászati Kollégium (EBCOG) egykori elnöke.

Dr. Vereczkey Attila a konferencián előadást tartott Petefészekszövet-transzplantáció a reproduktív gyógyászatban címmel.

– Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezzel a díjjal méltányolják azt a munkát, amelyet a Versys Clinicsben folytatunk – mondta a főorvos. – Örülök, hogy az intézetünk számára különösen nagy jelentőségű szakterületet ismertek el, az onkofertilitást. Intézetünk Magyarországon elsőként kapott kutatási engedélyt arra, hogy rákos megbetegedésben szenvedőknél a petefészek bizonyos részét még a petefészek működését romboló sugár- vagy kemoterápiát megelőzően lefagyasszuk, majd a gyógyulás után visszaültessük a páciensbe. A nemzetközi adatok azt mutatják, hogy a petefészekszövet transzplantációját követően a teherbe esésre várhatóan 25 százalékban nyílik esély.