Hungarian English

Cím: 1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47–49. 7. em. - Madarász Irodaház, I. épület | E-mail: info@versysclinics.com | Telefon: +36 1 799 5120, +36 30 332 0670

Új Zika irányelveket adott ki az Amerikai Reproduktív Orvoslás Társasága (ASRM)

Az ASRM a Centers for Disease Control an Prevention (CDC) által kiadott legfrissebb dokumentumok alapján újította meg a fogantatásra vonatkozó Zika irányelveket.

A CDC augusztus elején frissítette a Zika-vírusátadás megelőzésére vonatkozó fogantatási irányelveket. Az ASRM által frissített Zika útmutató ezeket a változtatásokat tükrözi.

Az egyik legjelentősebb változás a férfiakra vonatkozik, amely megerősíti, hogy Zika- vírusfertőzés (vagy lehetséges Zika-vírusnak való kitettség) esetén várni kell a fogantatással, azonban a várakozási időt hat hónapról három hónapra csökkentették. A rövidebb időintervallumot egy friss tanulmány eredményeire hivatkozva határozták meg, amely azt vizsgálta, hogy mennyi idő alatt ürül ki a spermából a Zika-vírus.

Az ASRM útmutató tartalmaz egy táblázatot, amely a Zika-vírusnak való kitettség alapján fogalmaz meg tanácsokat a páciensek számára, valamint az eddig megszokott módon a dokumentációnak része egy páciensek számára kidolgozott, döntéshozatalt támogató modell is.

Mivel az FDA 2018 májusában frissítette a HCT/Ps dokumentumot, ennek értelmében a donorokra vonatkozó ajánlás egy Zika-vírusnak való kitettség lehetősége esetén hat hónap maradt.

Forrás: asrm.org ( Kép: Shutterstock)

Feliratkozás hírlevélre

Tudomásul veszem, hogy a Versys Clinics - Humán Reprodukciós Intézet Kft. részére a fenti személyes adataimat önként átadom és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy azokat a nevezett hírlevél küldése céljából a hozzájárulás visszavonásig kezelje. Az adatokat a Versys Clinics a hatályos jogszabályoknak megfelelően és az adatvédelmi tájékoztató szerint kezeli.

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadom.