Hungarian English

Cím: 1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47–49. 7. em. - Madarász Irodaház, I. épület | E-mail: info@versysclinics.com | Telefon: +36 1 799 5120, +36 30 332 0670

Nőgyógyászati UH-vizsgálatok

Miért fontos az ultrahangvizsgálat?

A szülészeti-nőgyógyászati ultrahangvizsgálat napjaink egyik leggyakrabban használt vizsgálóeljárása, melynek a várandós nők gondozásában és a nőgyógyászati betegek ellátásában van kulcsfontosságú szerepe. Az ultrahang-diagnosztika számos rendkívüli tulajdonsága miatt az elmúlt években az orvostudomány minden ágában méltó helyet kapott. Az ultrahangvizsgálatok szülészeti gyakorlatba történő bevezetése óta a technika robbanásszerű fejlődésen ment keresztül. Ez tette lehetővé, hogy szülészeti vonatkozásban a várandósság alatt elvégzett ultrahangvizsgálat ne csak arra adjon választ, hogy fennáll-e a terhesség, hanem a vizsgálatot végző szakemberek képesek legyenek minél korábban kiszűrni a kóros eltéréseket, illetve az azokra utaló apróbb jeleket.

A szülészeti-nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok célja, hogy megfelelő jártasságot szerzett szakember két- vagy háromdimenziós (2D, 3D, 4D) vizsgálatok során megvizsgálja és értékelje az ép vagy kóros kismedencei képleteket, illetve a méhen belül fejlődő ébrény és magzat normális vagy kóros alaki (morfológiai) és működésbeli (funkcionális) viszonyait.

A szülészeti-nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok megfelelő szakmai elvek és protokollok szerint történnek, amelyeket a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság (MSZNUT) határoz meg és felügyel.