Hungarian English

Cím: 1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47–49. 7. em. - Madarász Irodaház, I. épület | E-mail: info@versysclinics.com | Telefon: +36 1 799 5120, +36 30 332 0670

Intrauterin inszemináció (AIH, AID)

Inszeminációnak nevezzük azt az eljárást, melynek során egy vékony katéter segítségével, az ovuláció időpontja körül, az előkezelt spermiumokat közvetlenül a méhüregbe juttatjuk. Akkor alkalmazzuk, ha a pár férfi tagjának alacsonyabb a spermiumszáma, vagy nem megfelelő a spermiumok mozgékonysága, vagy pedig a spermiumok és a nyakcsatorna nyákja között összeférhetetlenség van. Ezen esetekben az inszemináció megnöveli a terhesség létrejöttének esélyét, mert a spermiumok a nyakcsatornát mintegy „átugorva” jutnak a méhüregbe, és ezáltal nagyobb eséllyel képesek eljutni a petesejthez.

A kezelés előtt 2-3 napig tartózkodni kell a házasélettől. Szabálytalan női ciklusok esetén előfordulhat, hogy ovulációindukciós kezelés előzi meg az inszeminációt, a megfelelő tüszőérés és ovuláció biztosítására. Az ondó a felhelyezés előtt előkezelésen esik át, ilyenkor eltávolítjuk az ondófolyadékot, és elkülönülnek a spermiumok. A spermiumokat egy vékony katéteren keresztül a méh nyakcsatornáján átvezetve közvetlenül a méhüregbe juttatjuk. Az eljárás csupán enyhe diszkomfortérzést okoz, közvetlenül a spermiumok felhelyezése után csak pár óra ágynyugalmat kíván, ezt intézetünkben biztosítjuk pácienseinknek.